SDH OBORA sportovní družstvo - ohlédnutí za rokem 2014

15.01.2015 21:14

Seriál Velká cena Blanenska

V letošním roce (2014) jsme se zúčastnili všech dvanácti závodů Velké ceny Blanenska v požárním útoku plus několika dalších hasičských soutěží.

Naším cílem bylo dostat se mezi 10 nejlepších týmů. Tento cíl byl velmi vysoký. Rok 2013 (první rok, kdy jsme začali jezdit na soutěže VCB) jsme obsadili celkové 19 místo a proto i vytyčení takového cíle bylo dosti vysoké (troufající).

V seriálu Velké ceny Blanenska (VCB) jsme měli střídavé úspěchy. První soutěž v Žernovníku se nám povedla a pak přišla série neúspěchů, kterou jsme prolomili až v Šošůvce. Od té doby se nám dařilo a korunovali jsme naše úsilí nádherným třetím místem v Ostrově u Macochy. Dosud naše nejlepší umístění na VCB.

Nakonec se nám náš cíl splnil. Obsadili jsme celkové prestižní 10. místo a dostali se mezi TOP TEN a navíc jsme vyhráli Skokana roku! To, co jsme za 2 roky dokázali se jen tak někomu nepovede. Některé týmy dřou několik let a nedosahují takových výsledků, kterých jsme dosáhli my! Do dalšího roku bychom se chtěli ještě zlepšit a bojovat o ještě lepší celkové umístění a být na stupních vítězů častěji, než v roce 2014.

 

 

Okresní kolo PS - Blansko

Nemůžem opomenout i okresní kolo PS. Zde jsme se umístili celkově na druhém místě. Lepší byli jen kluci z Bořitova. 

V požárním útoku jsme nenašli konkurenci a skvělým časem 25:14 jsme obsadili první místo.

Poté šli na řadu stovky. Tam nám padaly osmnáctkové a devatenáctkové časy. Celkově jsme odsadili 4. místo na Běhu na 100 m s překážkami. Měli jsme tu určité mezery, které určitě příště zlepšíme.

Na Štafetách 4x100 m s překážkami jsme opět byli čtvrtí. Je škoda, že štafety nemůžeme nikde trénovat. Výsledný čas by určitě byl někde jinde. Za druhé – nemáme další 4 borce, kteří by s námi běželi druhý měřený čas na štafety. Což je velká škoda, poněvadž bychom mohli být ještě rychlejší a nemuseli bychom se bát zranění.  Další naší nevýhodou je, že máme jen 4 kluky, kteří „odmakali“ tuto okresní soutěž. Většina dřiny byla totiž na nich (běh na 100 m s překážkami, štafeta 4x100 m s překážkami) běhali jedni a ti stejní. Tyto disciplíny vyžadují spoustu dřiny a energie.

 

Kandidátské soutěže

V mezičase VCB jsme se zúčastnili dvou kandidátských soutěží v Rudici a Velkých Opatovicích. Obě soutěže se nám vydařily a vyhráli jsme je! Dosáhli jsme skvělých časů ( Rudice 17:56, Velké Opatovice – taky nějaký 17kový čas :D ).

Ještě zmíním soutěž v Uhřicích. Tam jsme vyhrály soutěž na 2B i soutěž na 3B. Menší chybky se nám nevyhýbaly a noční Soutěž v Senetářově jsme nedokončili, v Knínicích jsme si vzali špatné hadice, tudíž jsme se jen zúčastnili a nebojovali jsme o nějaké dobré umístění.

Naše činnosti

Na rok 2015 se poctivě připravujeme v posilovně. Pracujeme na sobě a to by mohl být příslib do dalších let pro Oborský hasičský sport. Snad nám to vydrží ještě dlouhá léta. Do toho všeho sportování a objíždění soutěží nezapomínáme na naše povinnosti, co se týče brigád, které pořádá naše sdružení (oprava hasičské střechy, pomoc při pořádání Velikonočního večírku, pomoc při výročí založení sboru, sběr železného šrotu, oprava podlahy/stropu v hasičské zbrojnici…).

Z roku 2014 to není zcela vše. Zde jsou jen ty nejpodstatnější informace, které by mohly zajímat naše členy i nečleny, sponzory atd.  

Sportovní družstvo děkuje všem těm, kteří nám fandí, povzbuzují, podporují, jezdí s námi na soutěže a věří nám. Děkujeme také všem sponzorům, bez kterých bychom ani nemohli soutěžit.

S přáním pěkného dne,

Sportovní družstvo SDH Obora!