Budeme pomáhat i v roce 2014

30.11.2013 11:44

Právě zjištění, jaké okolnosti předcházely založení našeho sboru (podrobnosti naleznete v sekci "O nás"), mne před rokem vedly k tomu, že bychom mohli založit zcela novou tradici, spojit ji s pomocí a prezentovat ji na nějaké společenské události.

 

Ideálním se naskytl tradiční Velikonoční večírek v roce 2013, na kterém jsem představil dražbu vejce. Sbírka na vejce totiž umožnila vznik našemu sboru o velikonočních svátcích v roce 1894. Zajistil jsem nádherné pštrosí vejce, umístěné na zručně vyrobené dřevěné podložce a v průběhu tanečního večera jsme s kolegy započali, v době vyhlášení tomboly, dražbu. Postoj přihlížejících byl zpočátku nejistý, přestože byli informováni o účelu dražby, ale posléze se rozjelo přihazování a vejce bylo zdárně vydraženo. Pro ty, kteří chtěli pomoci, ale na dražební vrchol nedosáhli, byla připravena sbírka. To vše řádně smluvně ošetřeno ve spolupráci s Diecézní charitou Blansko a Jihomoravským krajem. Výsledkem byla celková částka 5.850,-Kč do které přispěl i nás sbor.

 

Komu a jak finanční prostředky pomohly, se můžete dočíst zde.

 

Můj dík patří panu Petru Voráčovi z firmy LIFE Blansko, který nám sponzorsky, kvalitně v krátké lhůtě vyrobil a dodal stojan na dražené vejce.